Artikel 1

Medialist vill förenkla sättet att hitta och boka reklamplatser!

Medialist.se lanserar en ny unik online marknadsplats i Sverige riktad mot mediabranschen. Webbtjänsten skapar ett effektivare sätt att hitta, jämföra och boka traditionella reklamplatser såväl som nya digitala mediakanaler.

“ Köp och sälj av reklamplatser har inte förändrats på flera decennium och följt med i den digitala utvecklingen. Det är svårt för små- och medelstora företag att veta vilka marknadsföringskanaler som finns, vilka man ska kontakta och kunna jämföra olika typer av reklamplatser i en integrerad plattform” berättar Daniel Vindenberg en av grundarna av Medialist.

För mediasäljare utgör Medialist en ny kanal för att marknadsföra sina reklamytor och skapa nya affärsmöjligheter.  En Mediasäljare kan lägga in detaljerad information om reklamplatsen såsom pris, bilder, län, målgrupp, teknisk data samt positioner på en integrerad karta. Detta förenklar sökandet för köpare och reklambyråer som kan göra filtrerade sökningar beroende på hur, mot vem eller vart de vill skapa sin reklamkampanj. Köpare kan också skapa favoriter och få mailnotiser när en ny annons är skapad.

“En mediaköpare kan till och med se en gatuvy för en fysiskt reklamplats och titta runt hur omgivningen ser ut” säger Martin Tina, också en utav grundarna till Medialist.

Idéen kring Medialist kom till när Daniels svärföräldrar skulle marknadsföra sitt byggföretag inom Bergslagen. “De visste inte vart de skulle börja söka, hur mycket reklam kostar och samtidigt hade de inte budget för att sätta ihop en stor reklamkampanj” säger Daniel.

Daniel gjorde en analys och kom fram till att det inte fanns någon gemensam mötesplats för köpare och säljare inom reklamytor idag i Sverige. Däremot hittade han liknande koncept i USA och Asien som hade fått stor uppmärksamhet.

Affärskonceptet bygger på ett gratis Baskonto där säljaren kan skapa 1 annons med begränsad annonsinformation. Via ett Premiumkonto kan säljaren publicera obegränsat med reklamannonser samt få tilläggsfunktioner och synlighet för en kostnad av 199 kr i månaden.