Hjälp

Välkommen till Medialist Hjälpsidor!

På denna sida hoppas vi kunna ge dig ett snabbt svar på din fråga. Ta gärna del av våra instruktionsvideos längst ner på sidan. Skulle svaret inte finnas här är du välkommen att skicka din fråga till info@medialist.se

Generella Frågor om Tjänsten!

Vad är Medialist?
Medialist är ett effektivare sätt att hitta och köpa reklamannonser på Internet. Vi samlar mediasäljare och mediaköpare i en unik mediaportal som förenklar processen att planera dina reklamkampanjer. Via vår mediadatabas kan mediaköpare filtrera efter kategorier, områden, priser, målgrupp och nyckelord.

Fungerar Medialist som en reklambyrå eller mäklare?
Nej, Medialist är INTE en reklambyrå eller mäklare. Vi samlar personer/företag som har ledigt annonsutrymme med dem som vill köpa reklamexponering via en teknisk mediaportal. Medialist hjälper inte till att sätta ihop reklamkampanjer eller ger personliga tips på hur du ska marknadsföra dig. Däremot kan du läsa vår Blog för att få idéer till din marknadsföring.

Kostar det något att skapa ett konto hos Medialist?
Mediaköpare kan använda Medialist helt gratis och mediasäljare kan välja medlemskap Bas som är kostnadsfri.

Hur avslutar jag mitt medlemskap hos Medialist?
Uppsägningstiden är 1 månad och meddelas skriftligen till oss på Medialist via e-post/sms/brev.

Vad är syftet med Medialist´s blog?
På vår blog skriver vi om nyheter kring mediabranschen, trender, tips för marknadsföring och välkomnar nya kunder. Det är även en plats för att informera dig om nya funktioner på Medialist, systemunderhåll osv.

Jag ska skriva en artikel om Medialist, vart kan jag hitta logotyper och presskit?
Vi har samlat allt material kring presskit här.

Vad har Medialist för kontaktuppgifter?
Du kan kontakta Medialista via kontaktformuläret, e-post till info@medialist.se eller genom att ringa 070-712 45 86.

Mediasäljare!

Varför ska jag publicera mina reklamplatser på Medialist?
Genom att finnas på Medialist har köpare lättare att hitta till dig, du kan koncentrera dig på din ursprungsverksamhet, du har direktkontakt med kunden, du sparar pengar för att du inte behöver dyra säljare i samma utsträckning.

Vem kan sälja reklamplatser på Medialist?
Alla personer eller företag som har exklusiva rättigheter till en reklamplats kan skapa ett konto och annonsera ut sin reklamplats.

Vilken information måste/bör jag ange när jag skapar ett nytt konto?
För att skapa ett konto krävs det att man anger inloggningsuppgifter och kontaktuppgifter. Du bör också ange en kort beskrivning av din verksamhet, ladda upp din logga samt ange din mejladress.

Hur gör jag för att ändra logotype, text eller företagsnamn som visas som Profilbeskrivning?
Logga in på kontot och välja “Mina Kontouppgifter”. När du gjort dina ändringar klickar du på “Spara Ändringar”.

Hur skapar jag en ny reklamannons?  
Du behöver skapa ett konto för att lägga upp en reklamannons. Logga sedan in på ditt konto och välj “Skapa Reklamannons”. Fortsätt enligt instruktion.

Hur lång tid tar det för min nya annons att bli publicerad?
Din annons publiceras direkt men administratörer bakom Medialist kommer att bli varse och kontrollera annonsen så att den inte bryter mot några regler och riktlinjer.

Hur gör jag ifall jag vill ändra text eller bild i annonsen?
Gå in på ditt konto och välja “Mina Befintliga Reklamannonser” välj den annons du vill ändra och klicka på “Ändra Annons”. Gör dina ändringar och klicka sedan på spara.

Jag har flera reklamplatser som jag vill annonsera, finns det möjlighet för mass-import?
Det finns möjlighet att göra mass-import via CSV-format. Kontakta oss för mer information.

Mediaköpare!

Måste jag skapa ett konto för att använda Medialist?
Du kan söka och använda Medialist utan ett profilkonto. Däremot om du vill lägga upp favoriter, skapa mailnotiser eller kontakta reklamannonsörer via vår integrerade mailsystemet måste du skapa ett konto.

Hur skapar jag en lista med favoriter?
Gå in på den annons som är aktuell. Klicka på länken “Lägg till som favorit”. Du får då en bekräftelse högre upp på sidan att du har lagt till denna annons bland dina favoriter. Du kan nu se dina favoriter under “Mina Favoriter” på startsidan under ”Mitt Konto”.

Kan jag får en mailnotis när en ny reklamannons läggs upp?
Ja, du kan skapa mailnotiser baserat på huvudkategorierna. Välj ”Mina Kategorier” under på startsidan under ”Mitt Konto” och följ instruktionerna.

Hur gör jag för att kontakta Mediaköpare?
Om du har skapat ett konto för Mediaköpare kan du skicka mail och förfrågningar via vårt integrerade mailsystem. Gå in på en Annons och välj “Skicka ett meddelande till (företaget)”. Om du inte har ett konto kan kontaktuppgifter finnas i annonsen alternativt kan du besöka annonsören hemsida genom knappen “Besök Hemsida”.

Instruktionsvideos

Kommer inom kort…